“Met andere manieren van kijken en werken prikken we de beleidsbubbels door.” – Kim Putters, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad

“Dit boek is geestverruimend.” – Birgit Oelkers, community builder

“Een pijnlijke maar noodzakelijke confrontatie.” – Martine Meijers, strategisch adviseur van de directie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Het boek ‘De Beleidsbubbel – en hoe we die liefdevol leeg laten lopen’ – door Marije van den Berg is nu verkrijgbaar!

Prijs van het boek: € 27,50
ISBN: 9789083288215

Wat doe je als beleid niet aansluit op de werkelijkheid? Een veel voorkomende reflex is: méér beleid maken. Slecht plan, vindt schrijver en onderzoeker Marije van den Berg. Haar nieuwe boek De Beleidsbubbel is een pleidooi voor beleid dat gebaseerd is op bewijs uit de praktijk.

We tellen duizenden beleidsmakers, miljoenen uren aan vergaderingen, fondsen met miljarden erin en geen gebrek aan goede bedoelingen. En toch gaat het schrikbarend vaak mis: kinderen zonder ontbijt, hoge schulden bij steeds meer mensen, onvoldoende rechters, jeugdpsychiaters, betaalbare huizen en bijen, hardvochtig staatshandelen en collectieve onmacht om daar iets tegen te doen … En wat lijkt de oplossing voor falend beleid? Meer van dat beleid. De beleidsbubbel groeit. Een mens zou van minder cynisch worden.

Maar dat hoeft niet. Schrijver en onderzoeker Marije van den Berg laat zien hoe we de beleidsbubbel liefdevol leeg laten lopen. En wat het oplevert als we gaan werken op de plek waar beleid zijn werking moet hebben: midden in de gemeenschap.