Mind Your Growth

Hoe acteer jij in deze wereld vol afleiding en druk(te), vol complexe vraagstukken en snelle veranderingen? Heb je je wel eens afgevraagd onder welke hoogspanning je brein voortdurend staat?

Deze twee dagen helpen je bij het creëren van een breinbewustzijn dat past bij deze tijd. Je krijgt inzichten in wat er eigenlijk gebeurt in je brein door zoveel prikkels tegelijkertijd. Je wordt aangemoedigd om aanpassingen te doen in je werkhouding en dagelijks leven die leiden naar minder stress, meer veerkracht, meer productiviteit en meer voldoening.

Elke Geraerts: “Goede prestaties haal je niet door nog meer te doen, maar door je energie te managen en te kiezen waarop je jouw aandacht wilt richten. Het is dan ook belangrijk dat er een ‘olifantencultuur’ ontstaat waar medewerkers respect hebben voor elkaars focus. De werkplek zou die focus moeten respecteren en ondersteunen. “

 

Anneleen de Lille: “Het veranderen van gewoontes kost moeite. Het heeft tijd nodig en vraagt een concreet plan. Het begint bij de bewustwording van je gedachten. Als je die helder hebt, kun je je mindset omschakelen. Als je vervolgens nieuw gedrag voldoende herhaalt, zal het brein nieuwe patronen aanmaken en wordt dit je nieuwe gewoonte.”

PROGRAMMA

Dag 1 09:30 - 20:00 uur

Focus, verbinding en kracht van keuzes

Ochtend: We want it all. We want it now.

Op zoek naar de ‘uitknop’: de dwingende kracht van social media en artificiële intelligentie. Hoe leren we keuzes te maken maar ook nieuwe verbindingen te maken?

 • Je leert en herkent de symptomen van stress uit de vier categorieën: fysieke, mentale, cognitieve en gedragsmatige kenmerken
 • Je komt te weten hoe het gesteld is met jouw body battery
 • Je krijgt een overzicht van de verschillende ballen die jij in de lucht houdt en word je bewust(er) van de kracht van keuzes maken
 • Hartcoherentie – oefening met biofeedback

Middag: Focus is the new IQ

Wat heb je aan intelligentie als je je aandacht er niet meer bij kunt houden.

 • Je krijgt inzicht in de belangrijkste kapers van focus (dopamine, glutamaat en cortisol)
 • Je leert hoe focus ontstaat in je brein en wat je van een normaal brein kunt verwachten op het gebied van focus
 • Hoe kunnen slimme aanpassingen op je telefoon en in je omgeving je helpen breinvriendelijker te werken?
 • Je leert waarom je beter olifanten kunt aanpakken dan konijnen en hoe je dat dan doet

Avond: Reflectie en afschakelen

In de avond kun je deelnemen aan een heel andere brein-ervaring. Niet in woord en beeld zoals overdag maar in klank en geluid: een sessie van 50 minuten klank-meditatie met Elke Smeets. Geluidstherapie bewijst dat je stress op een mooie manier kwijt kunt raken. Niks voor jou? Wie weet toch wel, wat let je om het eens een uurtje te proberen nu je er toch bent?

Dag 2 09:00 - 16:30 uur

Van probleemanalyse naar oplossingsanalyse

Ochtend: Getting things said

 • Versterk je growth mindset in plaats van je fixed mindset
 • Psychologische veiligheid
 • Verbindend communiceren
 • Principe: if you want to go fast, go slow
 • First glue, then strength

Middag: Take a look at you

 • We doen een inner-view, waarbij we stilstaan bij wie we zijn versus wie we willen zijn na deze tweedaagse
 • We maken een oplossingsgericht actieplan
 • Wat is een gewoonte en hoe ontstaat een neurologisch pad in je brein
 • Je kantelt een probleemanalyse naar een oplossingsanalyse
 • Je start de dialoog met je innerlijke goedprater en maakt de mentale voorbereiding die nodig is om je aan je actieplan te houden
 • Brief aan jezelf die je zal ontvangen vlak voor opvolggesprek 30 dagen later

30 dagen later: Follow-up met trainers en/of buddy uit de groep

SPREKERS

Elke Geraerts

Elke Geraerts is doctor in de psychologie en bekleedde posities aan de universiteiten van Harvard, St. Andrews, Maastricht en Rotterdam. In 2015 richtte ze Better Minds at Work op. Met haar team van Better Minds at Work wil ze de onmisbare kennis rond mentale veerkracht verspreiden in organisaties. Ze is vooral bekend als keynote spreker en auteur van o.a. ‘Mentaal Kapitaal’ en ‘Authentieke Intelligentie’. Als gesprekspartner vertaalt ze psychologische inzichten naar frisse en toegankelijke day-to-day toepassingen voor individu en organisatie.

Anneleen de Lille

Anneleen de Lille is verbonden aan Betterminds at Work, keynote spreker en oplossingsgericht psychotherapeut. Ze vertaalt wetenschappelijke inzichten in concrete acties die iedereen kan toepassen in het dagelijks leven. Ze specialiseerde zich in belangrijke thema’s zoals stressmanagement, focus in een wereld vol afleiding en work-life balance. Haar belangrijkste inzichten heeft ze gebundeld in haar boeken: ‘Minder werken, meer doen’ en ‘Denk gezond, dieet gezond’.

Elke Smeets

Elke Smeets is als psycholoog gespecialiseerd in positieve psychologie en zelfcompassie. Ze is opleidingsdirecteur bij Allegre in België en als gastdocent verbonden aan de faculteit Psychologie en Neurowetenschappen van de Universiteit van Maastricht.

Waarom deze Masterclass?

Voor wie?

Voor jou als werknemer en werkgever, als leidinggevende, HR manager en teamplayer. Voor jou als multitasker tussen werk en privé, die zich wil focussen in een wereld die constant verandert en jou 24/7 verleidt met blauwe vinkjes en Youtube filmpjes.

Kleine groepen

Met kleine groepen, maximaal 20 personen. Voor alle aandacht voor de individuele vraagstukken. Op het prachtige Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Thema's

Elk dagdeel is er een mooie afwisseling tussen inzichten uit de neuropsychologische wetenschap, alsook een deepdive – moment, waarbij je reflecteert over jouw eigen doen en laten in het dagelijks leven. Je wordt begeleid in het creëren van zelfbewustzijn en geïnspireerd en gemotiveerd om aanpassingen te maken die zullen leiden naar minder stress, meer veerkracht, productiviteit en voldoening.

Tarieven (excl. btw)

Tweedaagse Masterclass, incl. diner en overnachting € 1.895,- (excl. btw)

 • Inclusief de boeken ‘De Mentale Reset’ & ‘Minder werken, Meer doen’

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van de Masterclass kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van de Masterclass betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders. Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail.

Vragen? Bel of mail ons!

06 1080 80 10

loes@verhaalmetimpact.nl