Wie ook maar een beetje het nieuws volgt ontkomt niet aan de dagelijkse stroom nieuwsberichten over polarisatie en conflicten. Conflict en polarisatie, ze hebben met elkaar te maken, maar vergen elk een andere aanpak. Bekijk ons aanbod voor het najaar en drie mooie interviews.

null

Masterclass Polarisatiestrategie

Met Bart Brandsma

10 & 11 november 2022 | Landgoed Zonheuvel

Tijdens deze tweedaagse Masterclass ga je, in een kleine groep van maximaal 16 deelnemers, intensief aan de slag met dé polarisatie-expert van Nederland Bart Brandsma en zijn Denkkader Polarisatie.

Krijg grip op de complexe dynamiek van wij-zij denken, reflecteer op je eigen werkveld en ga jouw persoonlijke strategische opties verkennen. Leer van de recente lessen die Bart zelf trekt uit tal van praktische vraagstukken uit zijn eigen adviespraktijk.

null

Congres Polarisatie en Conflict

Met Joris Luyendijk e.a.

17 november 2022 | Burgers’ Zoo

Conflict en polarisatie, ze hebben met elkaar te maken, maar vergen elk een andere aanpak. Op deze dag leer je over conflictmanagement en polarisatiestrategie. Hoe werkt polarisatie en hoe kun jij vanuit jouw rol daar op een juiste manier in bewegen? En welke mogelijkheden zijn er om op een functionele manier te conflicteren?

Met Shirine Moerkerken, Bart Brandsma, Joris Luyendijk, Peter van der Voort, Augusto de Campos Neto en Jannie Benedictus.

null

Masterclass Conflicteren

Met Shirine Moerkerken

30 november & 1 december 2022 | Landgoed Ehzerwold

Tijdens deze tweedaagse masterclass leert Shirine Moerkerken je conflict op een functionele manier in te zetten om verandering te veroorzaken. Je leert op een nieuwe manier kijken naar wat je had vastgezet als ‘waar’ als het gaat om conflicteren. En je vergroot je repertoire in het niet ‘oplossen’, maar het hanteren en gebruiken van conflict.

Wegens een succevolle editie in het voorjaar, wordt de masterclass herhaald in het najaar.