Hoe breng je je organisatie en team in de ‘groove’?

De meest onderschatte team- en leiderschapsvaardigheid, zo blijkt steeds weer is écht goed kunnen luisteren. Of misschien beter geformuleerd: luisteren op een andere manier, afgestemd op de tijd waarin we leven, vanuit een ander type aandacht. Het type waar samenspelende musici niet buiten kunnen. Met een swingende mix van vrijheid, verbinding en vernieuwing. Een spannend en toch veilig gevoel, waarbij we ons én als spelers én als band continu ontwikkelen; die de muziek transformeert op een manier waar ook het publiek heel blij van wordt. ‘To hit the groove’ zegt Rik Spann.

Tekst: Anneke van Dijk

Rik is musicoloog, gitarist en organisatiewetenschapper en vanuit deze achtergrond werkt hij aan een alternatieve metafoor voor organisatieverandering: “re-sounding”. De wereld is te rijk en te complex om te organiseren vanuit de traditionele probleemoplossing en bestaande routines of vanuit het idee dat er ‘een enige juiste weg’ bestaat. We moeten ons collectieve improvisatievermogen vergroten. Mensen bij elkaar brengen in ongebruikelijke combinaties, en ruimte maken voor onderzoekende gesprekken vanuit een gemeenschappelijke sociale ambitie vergroot de kans op het samen ontwikkelen van een volgende stap.

Anders luisteren en organiseren

Het gehoor is één van de eerste zintuigen die wij als mensen ontwikkelen en geluid is één van onze alle vroegste ervaringen. Als we in onze organisaties en teams ergens in vast lopen, en we gaan op zoek naar bevrijdende perspectieven en naar een slimme manier van omgaan met belemmerende patronen, dan blijkt de ‘sound metafoor’ een krachtige tool te zijn. Een uitgebalanceerde stereomix van anders kijken én luisteren is voorwaarde nummer één. Hoor je de ritmes in je team, de harmonische variaties? Klinken we in onze communicatie staccato of legato? Toeteren de trompetten zó hard dat we de piano niet meer horen?

Improviseren

Rik vertelt fascinerende verhalen uit de muziekgeschiedenis en spiegelt dit aan organisaties van nu. Orde en chaos heb je allebei nodig, leer ze met elkaar verbinden waardoor je zowel gestructureerd als creatief blijft. Rik werkt als muzikant veel vanuit improvisatie. Vanuit improvisatie ontstaan spontaan nieuwe muzieklijntjes en lijnen die uiteindelijk kunnen leiden tot een nieuw muziekstuk van een band of een muziekgezelschap. Zo werkt het ook in organisaties.

In onze onvoorspelbare wereld met wicked problems moet je in je organisatie een kernverhaal hebben maar dan vooral werken vanuit groepsimprovisatie. Op deze manier ontstaan er net als in de muziek ‘microwaves’ zegt Rik. Deze moet je leren herkennen en met elkaar verbinden. En dan…moet je ze vasthouden en verder brengen. Eigenlijk is dat nog het moeilijkst. Hoe hou je de verandering vast, de energie vast? Hoe blijf je in de groove? Rik geeft hierover een mooie bijdrage op het Jaarcongres Veranderen met Impact. Natuurlijk zal de muziek daarbij niet ontbreken!

Benieuwd naar zijn verhalen? Kom dan naar het Jaarcongres Veranderen met Impact op 12 oktober, waar Rick één van de sprekers is, samen met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Arend Ardon en Elke Geraerts. Vroegboek korting t/m 16 juli 2023.