Veranderen verandert. De regels van het nieuwe spel.

Het Jaarcongres Veranderen met Impact gaat over het doorbreken van bestaande patronen, het uitdagen van traditionele denkwijzen, het aanpakken van complexe vraagstukken en het handelen in een onzekere wereld.

Steeds meer komt het aan op ons vermogen te navigeren en leren. Soms weten we het misschien even niet. In plaats van terug te grijpen op oude zekerheden, komt het er dan juist op aan om samen nieuwe wegen te verkennen. Durf jij je zekerheden over veranderen een dag los te laten? Wil jij jezelf openstellen voor andere perspectieven en hiermee het verschil maken in je organisatie?

Kom dan naar de Burgers’ Zoo voor een dag vol baanbrekende inzichten en inspirerende verhalen van:

 • Arend Ardon – Veranderen is stilstaan
 • Daniël Wolfs – Onweerstaanbaar veranderen
 • Shirine Moerkerken – Veranderen vanuit het niet-weten
 • Genieke Hertoghs – Hoe je mensen wél in beweging krijgt
 • Merlijn Twaalfhoven – Activeer je kunstenaarsmindset
 • Jurriaan Berger – De stem van de muzikant

The Change Studio

Het Jaarcongres Veranderen met Impact wordt georganiseerd door Verhaal met Impact, in samenwerking met The Change Studio. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen ze nieuwe wegen naar vernieuwing. Van plannen uitrollen naar beweging creëren. Van verandering implementeren naar ambities tot leven brengen. Van het zoveelste veranderproces naar samen gaan voor memorabele resultaten. Lees meer..

09.30- 09:45 OPENING
null

De stem van de muzikant

Jurriaan Berger

09:45 – 10:00 uur

Als we de kunstenaar in onszelf activeren is het makkelijker om de wereld onbevangen, speels en onderzoekend tegemoet te treden. Jurriaan Berger zorgt met zijn muziek aan het begin van het programma dat je deze open houding aanzet voor de rest van de dag. Jurriaan studeerde in 2007 af als Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam, hij maakt graag muziek op alles waar geluid uit komt.

Arend Ardon

Veranderen is stilstaan

Arend Ardon

10:00 – 10:45 uur

Als we werken aan verandering gaan we hollen. Niet handig want als we hollen reflecteren we niet en zonder reflectie reproduceren we ongewild onvolkomenheden uit het verleden. Onze initiatieven komen dan voort uit bestaande denkbeelden, voorspelbare analyses en oude gewoontes. Echte vernieuwing gaat juist over die denkbeelden en gewoontes zelf. Arend Ardon is inmiddels 20 jaar actief in het blootleggen en doorbreken van patronen. In deze lezing neemt hij je mee op een persoonlijke reis.

 • Onze initiatieven komen voort uit bestaande denkbeelden en gewoontes
 • Sta stil bij je eigen ingesleten patronen voordat je gaat analyseren en implementeren
 • Durf stil te staan in verandering

10:45 - 11:15 PAUZE
Shirine Moerkerken

Veranderen vanuit niet-weten

Shirine Moerkerken

11:15 – 12:00 uur

Het lijkt alsof in een tijd van onzekerheid en toenemende druk, mensen alleen maar minder gaan handelen, minder risico’s durven te nemen, minder durven uit te proberen. Het lijkt erop dat veel mensen niet hebben geleerd om vanuit niet-weten te handelen. Je lijkt het zeker te moeten weten, voordat je een stap zet. Shirine deelt haar ervaringen met handelen en veranderen vanuit niet weten. Ga op pad, beweeg, handel, probeer uit. Achter je bureau zitten en hard nadenken over wat de beste stappen zouden kunnen zijn, geven je geen materiaal om op te reflecteren en om van te leren. Kies voor een pad, een beweging, een handeling, die je nog niet eerder deed. Die misschien ook niet zo logisch voor jou is, gegeven de situatie waarin je je bevindt.

Lees hier het interview met Shirine Moerkerken: Niet alles weten en tóch handelen

null

De stem van de muzikant

Jurriaan Berger

12:00 – 12:15 uur

Jurriaan en Merlijn nemen je mee om jouw kunstenaarsmindset in te zetten tijdens verandering. Jurriaan zorgt hierbij voor de muzikale ondersteuning.

Merlijn Twaalfhoven

Activeer je kunstenaarsmindset

Merlijn Twaalfhoven

12.15 – 13:00 uur

Hoe vind je houvast in een wereld die verandert? Hierbij kunnen we leren van kunstenaars. Zij gaan de onzekerheid niet uit de weg maar omarmen het niet-weten, scheppen twijfelruimte en stellen andere vragen. Zo ontstaan er onvermoede mogelijkheden en vinden we manieren om te navigeren door een onvoorspelbare tijd.

 • Vind speelruimte in je leven
 • Word onzekerheidsvaardig
 • Laat je leiden door schoonheid en verwondering
 • Ontwerp een atelier in jouw professionele omgeving

Lees hier het interview met Merlijn Twaalfhoven: De bevrijdende werking van de kunstenaarsmindset.

13:00 - 14:00 PAUZE
null

De stem van de muzikant

Jurriaan Berger

14:00 – 14:15 uur

Daniel Wolfs

Onweerstaanbaar veranderen

Daniël Wolfs

14:15 – 15:00 uur

Verandering is taai. Verandering duurt lang. Verandering is ingewikkeld. Of niet. Daniël laat als De Veranderfilosoof zien hoe verandering onweerstaanbaar kan zijn. Aantrekkelijk, onontkoombaar, energiek – juist omdat het gaat over pieken én dalen, over gemak én ongemak.

 • Waarom veranderen we eigenlijk (niet)?
 • Welke mythes over veranderen vertellen we onszelf?
 • Wat moeten we toevoegen aan ons instrumentarium als we verandering onweerstaanbaar willen maken?

Verwacht een reis langs onalledaagse perspectieven die je aanzet tot onweerstaanbaar veranderen… en dan “kan het gebeuren dat de dingen om u heen – hoe zal ik het zeggen? – er een tikkeltje anders gaan uitzien dan eerst.”

15:00 - 15:30 PAUZE
Genieke Hertoghs

Hoe je mensen wél in beweging krijgt

Genieke Hertoghs

15:30 – 16:30 uur

Anderen enthousiasmeren voor een verandering? Dat is niet zo moeilijk. Als je maar weet hoe je een ander bereikt in het onbewuste brein en dat is prima te leren.

Er is echter meestal één tegenhouder: je eigen ego. Die steekt vaak een spaak in het veranderwiel. Genieke neemt je mee hoe je anders kunt kijken naar veranderen.

 • Van je eigen perspectief naar het perspectief van de ander
 • Van weerstand naar goud
 • Van vaste breinpaadjes naar nieuwe breinpaadjes
 • Van leuren en sleuren naar motivatie en eigenaarschap

Merlijn Twaalfhoven

Spoken Word van de dag

Merlijn Twaalfhoven

16:30 – 16:45 uur

Merlijn vat de essentie van de dag in woorden

16:45 AFSLUITING

WAAROM DIT CONGRES?

Voor wie?

Een congres voor managers, veranderkundigen, organisatieontwikkelaars, leiders en medewerkers die het verschil willen maken in hun organisatie.

Tarieven (excl. btw)

 • Regulier € 595
 • Inclusief het boek ‘Het is aan ons’ van Merlijn Twaalfhoven
 • Kom je met 4 personen of meer? Neem dan contact op met Loes: loes@verhaalmetimpact.nl

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders. Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail.

PE punten

Deelname geeft recht op 1,5 PE punt

Vragen? Bel ons!

06 1080 8010

info@verhaalmetimpact.nl

Ja, ik ben er graag bij op 15 oktober 2024 en schrijf me in voor het Jaarcongres Veranderen met Impact

Aanmelden