WAAR WIL JIJ IMPACT MAKEN?

De kunst van veranderen is belangrijker dan ooit. We staan voor complexe uitdagingen binnen onze organisaties en in de samenleving. Werken aan een inclusieve organisatie, organiseren vanuit schaarste, bijdragen aan een duurzame samenleving. Nieuwe vraagstukken die roepen om andere antwoorden. En die vinden we niet op platgetreden paden.

Deze derde editie van het Jaarcongres Veranderen met Impact laten we ons daarom inspireren door de Inner Development Goals; een unieke combinatie van vaardigheden die we nodig hebben om complexe maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Ze vormen een prachtige inspiratiebron voor leiders van de toekomst die met impact beweging willen creëren.

Laat je inspireren door de persoonlijke verhalen van topsprekers, krijg nieuwe inzichten over veranderkunde ook uit andere vakgebieden zoals de neurowetenschap en de kunst. En maak een stap als leider van de toekomst.

 • Arend Ardon – Laat de onderstroom spreken
 • Gijs Scholten van Aschat – Geloofwaardig zijn als leider
 • Rik Spann – Van de groef naar de groove
 • Elke Geraerts – Veerkracht opbouwen
 • Jacco van Uden – De kunst van veranderen
 • Ntjam Rosie – Verkennen en vinden van nieuwe wegen
 • Daniël Wolfs – Veranderfilosoof
 • Judith de Geus – Dagvoorzitter

The Change Studio

Het Jaarcongres Veranderen met Impact wordt georganiseerd door Verhaal met Impact, in samenwerking met The Change Studio. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen ze nieuwe wegen naar vernieuwing. Van plannen uitrollen naar beweging creëren. Van verandering implementeren naar ambities tot leven brengen. Van het zoveelste veranderproces naar samen gaan voor memorabele resultaten. Lees meer..

PROGRAMMA 2023

null

Opening

Judith de Geus en Daniël Wolfs | 09.30 – 09.45 uur

null

Laat de onderstroom spreken

Arend Ardon | 09.45 – 10:30 uur

Wanneer je merkt dat je steeds weer in dezelfde moeizaamheid terechtkomt, of het gevoel hebt dat er onder de oppervlakte meer speelt. Je zult ontdekken dat weerstand vaak geen verzet is tegen vernieuwing, maar eerder het beschermen van iets kostbaars. En dat mensen vanuit loyaliteit soms anders handelen dan ze hadden afgesproken. Benader veranderprocessen effectiever en begin waar gangbare veranderbenaderingen zijn gestrand.

10:30 - 11:00 Pauze
null

Veerkracht in een wereld waar verandering de enige constante is

Elke Geraerts | 11:00 – 11:45 uur

Veranderingen zijn uitdagend, maar tijden van onzekerheid bieden organisaties ook een unieke kans om veerkracht te tonen en er sterker uit te komen. In deze zeer actuele lezing deelt Elke haar diepgaande inzichten in hoe organisaties en medewerkers deze kans kunnen grijpen. Elke deelt haar inzichten uit de neuropsychologie om je veerkracht te versterken. Ze laat zien welke mentale, emotionele en sociale vaardigheden er nodig zijn om er mee om te gaan én te floreren.

 • Omarm een crisis als kans voor een echte transformatie
 • Onze gewoontes resetten, zodat we uitdagingen veerkrachtiger aan kunnen dan ooit tevoren
 • Leiderschap, verbinding en psychologische veiligheid binnen je organisatie bevorderen

null

Verkennen en vinden van nieuwe wegen

Ntjam Rosie | 11.45- 12:15 uur

Ntjam Rosie werkte altijd in de mooiste studio’s en met de beste muzikanten, tot de lockdown kwam. Net als zoveel andere artiesten moest ook Ntjam opeens omschakelen. Ze besloot de tijd te gebruiken om meer naar binnen te keren en daar ‘beter’ van te worden. Ze nam in deze periode thuis en alleen een album op. Deze nieuwe weg heeft haar veel gebracht. Ntjam vertelt over haar ervaringen en lessen uit deze periode en laat je kennismaken met haar muziek. Een perfecte energy boost voor de lunch..

12.15 - 13.15 Pauze
null

De kunst van veranderen

Jacco van Uden | 13.15 – 14:00 uur

We weten dat we organisaties kunnen inrichten als machines, dat hebben we heel lang gedaan. Maar zou je organisaties ook als kunst of kunstwerken kunnen inrichten? We werken met organisatieadviseurs, maar wat gebeurt er als we een kunstenaar uitnodigen om bij ons te kijken en te handelen. Ziet hij andere dingen? Ziet hij de dingen anders? De kunstenaar staat onzekerheid en toeval toe, omdat die in zijn vak een scheppende kracht vertegenwoordigen. Als we onzekerheid en toeval toelaten in organisaties wordt de uitkomst onvoorspelbaarder. Maar tegelijkertijd wordt het werk daardoor wellicht interessanter, rijker en innovatiever.

 • De vreemde blik van de kunstenaar maakt open wat anders gesloten blijft
 • De toegevoegde waarde van kunst is het vertrouwde weer onbekend maken

null

Geloofwaardig zijn als leider

Gijs Scholten van Aschat | 14.00 – 14:45 uur

Welk leiderschap hebben we nodig (en welk leiderschap ook niet)? Hoe straal je de juiste boodschap uit met de juiste houding als leider hierbij?

Gijs neemt je mee vanuit zijn acteerkunst en -kennis in een aantal Shakespeareaanse archetypes van leiders. Hij laat zien welke houding je aan kunt nemen om als leider geloofwaardig te zijn.

14:45 - 15:15 Pauze
null

Jazz muziek

Ntjam Rosie | 15.15 – 15:30 uur

null

Van de groef naar de groove

Rik Spann | 15:30 – 16:15 uur

Als we in onze organisaties en teams ergens in vast lopen, en we gaan op zoek naar bevrijdende perspectieven, en naar een slimme manier van omgaan met belemmerende patronen, dan blijkt de ‘sound metafoor’ een krachtige tool te zijn. Van hieruit blijkt dat muziek als metafoor kan helpen bij het scheppen van innovatieve culturen. Hoe meer zintuigen we in samenwerking gebruiken om betekenis te geven aan de situatie waarin we ons bevinden, hoe rijker ons palet aan mogelijkheden.

 • Hoe breng je je organisatie en team in de ‘groove’?
 • Hoe leer je om in de confrontatie met complexe uitdagingen in het moment zelf slim te reflecteren en effectief te reageren?
 • Welke lessen kunnen we hierbij leren via de mind- en skillset van professionele improviserende musici in jazz en andere muziekstijlen ?

null

Afsluiting

Judith de Geus en Daniël Wolfs | 16.15 – 16:30 uur

16.30 - 17.30 Borrel

WAAROM DIT CONGRES?

Voor wie?

Een congres voor managers, veranderkundigen, organisatieontwikkelaars, leiders en medewerkers die het verschil willen maken in hun organisatie.

Aftermovie 2021

Bekijk hier de aftermovie van Jaarcongres Veranderen met Impact 2021

Tarieven (excl. btw)

 • Regulier € 545
 • Alle deelnemers ontvangen na afloop van het congres het boek ‘Wat speelt hier? Laat de onderstroom spreken’:

Annuleringsvoorwaarden

Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders. Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail.

PE punten

Deelname geeft recht op 1,5 PE punt

Vragen? Bel ons!

06 1080 8010

info@verhaalmetimpact.nl

Ja, ik ben er graag bij op 12 oktober 2023 en schrijf me in voor het Jaarcongres Veranderen met Impact

Aanmelden