Méér soft skills, please, in wereld en op werkvloer

Er zijn momenteel heel wat despoten aan de macht, met desastreuze gevolgen. De wereld heeft duidelijk behoefte aan feminien leiderschap. Dat is overigens niet aan sekse gebonden; wel aan de juiste soft skills. Lindy Maris rust mensen toe met deze skills, terwijl zij praktijkervaring opdoen in de ‘goededoelen’ sector. Zij ervaren daardoor meer werkgeluk, hebben impact op anderen en op de maatschappij. Het belang van soft skills gaat in de toekomst alleen maar toenemen. Tijd om je erin te verdiepen en te bekwamen.

Tekst Lydia Lijkendijk

Na een jarenlang verblijf in Johannesburg, Zuid-Afrika, waar Lindy Maris na haar afstuderen werkte als salesmanager, wist zij: Dit moet anders. ‘Mijn werk ging over targets, winst, conversie en over koppen in plaats van over mensen. Dat begon me tegen te staan. Ik zag dat het wel succesvol was wat ik deed, maar ik voelde me toch leeg.’ Zij pakte haar biezen en keerde terug naar Nederland. ‘Een douanier op Schiphol wilde mijn koffers controleren en vroeg op strenge toon wat erin zat. Ik zei, met een bibberende stem: “Alles wat ik nog heb.” Ik schaamde me voor de situatie. Het was even stil, toen zei hij, vanuit zijn hart: “Ach meisje, loop dan maar door.” Ik dacht: als ik zelfs medelijden krijg van een douanier, dan is het écht zo erg als ik denk. Dit mocht me nooit weer overkomen. Ik beloofde mezelf daarom één ding: vanaf nu ga ik mijn hart net zoveel inzetten in mijn werk als mijn hoofd.’

Verdiepen in werkgeluk

Ze ging aan de slag bij de stichting Make-A-Wish. ‘Ik merkte al vrij snel dat, als ik mijn hart ook in kon zetten bij mijn werk, ik effectiever was en vitaler. Ik ben me gaan verdiepen in werkgeluk, en merkte dat het een onderwerp was dat anderen ook raakte. Als ik op feestjes vertelde wat ik deed, hoorde ik mensen vaak zeggen dat ze ook graag meer wilden doen voor de wereld, meer impact hebben. Maar ja, die goede baan en hypotheek …’

Make-A-Wish zat, zoals elke stichting, verlegen om harten, handen en giften, vertelt Maris. Zij ontwikkelde een training voor de stichting, waarbij mensen uit de zakelijke markt onder begeleiding een wens mochten gaan vervullen. Daar was veel belangstelling voor, binnen korte tijd ontving Make-A-Wish veel aanmeldingen.  Maris wilde de impact vergroten door met meerdere stichtingen samen te werken. Ze startte in 2022 haar eigen trainingsbureau: Impact a la carte. ‘Zingeving is voor iedereen persoonlijk, je kunt nu zelf kiezen voor welke doelgroep je het verschil wilt maken.’

Theorie en praktijk

Met Impact a la carte biedt Maris soft skills-trainingen aan, in groepsverband of als individueel traject. ‘Trainingen zijn vaak theoretisch ingestoken. Dat is zonde, want je gaat pas echt leren als je vaardigheden in de praktijk kunt brengen. Ons trainingsaanbod bestaat daarom altijd uit twee delen: een theorie- en praktijkgedeelte. Deelnemers brengen de geleerde skills gedurende een bepaalde periode in de praktijk bij een stichting. Zij doen praktijkervaring op terwijl ze het verschil maken voor een ander.’

Gegarandeerd leereffect

Voor de praktijkervaring heeft Maris verschillende stichtingen geselecteerd, die het leereffect voor de deelnemers echt kunnen garanderen. ‘De stichting Oma’s Soep organiseert contacten met ouderen, tegen de eenzaamheid. Iemand die empathisch luisteren heeft geleerd, gaat aan de slag met een oudere om diens wereld een stukje groter te maken.’ Ook Kletsmaatjes is een stichting waarmee Maris samenwerkt. ‘Deelnemers helpen nieuwkomers dan bij het zetten van de volgende stap in hun integratie.’

Een deelnemer aan een individueel traject kan ook een zelfgekozen stichting aandragen voor het praktijkonderdeel, mits deze stichting daarvoor openstaat. ‘Eén van de belangrijke pijlers onder werkgeluk is zingeving. Dat is voor iedereen heel persoonlijk. Als een bepaalde stichting jou na aan het hart ligt, draagt je praktijkervaring bij die stichting bij aan jouw geluk. En wellicht is deze stichting voor ons ook een toekomstbestendige partner.’

Impact

De impact die haar trainingen hebben is groot, zegt Maris, want het mes snijdt aan meer kanten. Zo investeren werkgevers graag op deze manier in de vaardigheden van hun werknemers. Medewerkers werken aan hun ontwikkeling en leren nieuwe skills, terwijl ook hun werkgeluk daardoor toeneemt. En dat kan geen kwaad in deze tijd van krapte op de

Verder krijgt de stichting een goed getrainde vrijwilliger, en de eenzame oudere of een nieuwkomer in onze samenleving krijgt ondersteuning. Bovendien doneert Impact a la carte 250 euro aan de stichting waar een deelnemer het praktijkdeel van de training kan doen. ‘Dat is mijn dank voor het faciliteren van het leermoment van mijn deelnemer.’

Van winst naar waarde

Hoe meer mensen soft skills aanleren, hoe meer impact voor iedereen – inclusief de maatschappij als geheel, die ook wél vaart bij meer verbinding tussen mensen. Maris: ‘In gesprekken met HR-directeuren merk ik dat bedrijven nog steeds geld geven voor goede doelen, maar dat het ‘handen uit de mouwen’-aspect daarnaast steeds belangrijker wordt. In de combinatie van harten, handen en giften zit ‘m juist de shift van winst naar waardecreatie. Mensen zijn betrokken bij elkaar en maken samen verschil.’

Ubuntu

Voor Lindy Maris zit hier ook een mooie link met het Zuid-Afrikaanse begrijp Ubuntu, dat zoveel betekent als ‘Ik ben, omdat wij zijn’. ‘Desmond Tutu heeft weleens gezegd: “Ubuntu is het cadeautje van Afrika aan de wereld.” Dat vind ik een heel mooie uitspraak, omdat ik in Zuid-Afrika veel verbinding heb ervaren die ik hier miste. Mensen vangen elkaar gemakkelijk op, de longing for belonging wordt daar veel makkelijker ingelost. Ik merkte in Nederland ook dat anderen die verbinding misten, zonder dat ze daar de term Ubuntu aan konden geven, of er de juiste woorden voor hadden. Dat ik verschil wil maken met mijn trainingen, heeft voor mij te maken met Ubuntu. Het geluk dat ik ervaar in mijn werk, nu ik mijn hart net zoveel inzet als mijn hoofd, gun ik anderen ook.’

Feminien leiderschap

De leiders van deze wereld, inclusief de despoten die denken dat te zijn, kunnen wel wat soft skills gebruiken. Het zijn skills die bij uitstek niet overgenomen kunnen worden door automatisering en digitalisering. ‘Empathie hebben is bijvoorbeeld iets wat een computer nooit zal kunnen. Ook alle creativiteit die aan de rechterkant van je hersenen zit, zoals verbanden leggen, ontwerpen, schrijven, overtuigen, je inleven, verbinden, dat kan een computer niet met bezieling. Ik denk daarom dat soft skills de hard skills van de toekomst zijn’, zegt Maris.

Het zijn skills die steeds waardevoller worden, skills die horen bij feminien leiderschap. ‘Feminien leiderschap zet in op duurzame plannen in plaats van op korte termijn scoren. Het kiest voor het collectief. De uitdagingen op het gebied van milieu en klimaat zijn gebaat bij dit soort leiderschap.’

Op de werkvloer

Dichterbij geldt dit ook voor organisaties; verbinding maken is hét thema voor bedrijven en organisaties die hybride werken. ‘Juist nu we niet meer allemaal op dezelfde etage werken, is coachend leidinggeven relevant. Jonge professionals vragen daar ook om, die komen niet eens bij je werken als je een hiërarchische organisatie hebt. En coachend leiderschap is feminien leiderschap.’ Feminien leiderschap, zegt Maris, hangt niet vast aan een sekse. ‘Jan Terlouw was een heel feminiene leider, terwijl Margaret Thatcher juist masculien leiderschap liet zien. Je doet mensen (m/v/x) tekort als je feminien leiderschap aan sekse koppelt.’

Meer weten over feminien leiderschap? Op 27 september is het Jaarcongres Vrouwen met Impact. Een dag over de competenties van vrouwelijk leiderschap, de verschillen tussen feminiene en masculiene kwaliteiten en de balans tussen kracht, macht en kwetsbaarheid. Voor de toekomst van organisaties en de maatschappij moet de balans kloppen. Vrouwen brengen andere verhalen in die hard nodig zijn voor verandering en vernieuwing. Met Laurentien van Oranje, Caroline Koetsenruijter, Lenette Schuijt, Jan van Setten, Dilara Bilgiç en Genieke Hertoghs.

Lees hier ook het interview met Caroline Koetsenruijter: Weg met die giftige werkplek!