Het 111 dieren abc – Nieuw boek van Laura Gerritsen

Bekijk hier het inkijkexemplaar

Leren lezen gaat een stuk beter als het leuk is. Dat is geen onbelangrijke constatering, nu onlangs weer bleek dat het slecht gesteld is met het leesniveau én het leesplezier van kinderen in Nederland. Laura Gerritsen (74) weet als geen ander hoe je kleuters letters kunt leren, op een vrolijke, vrije en speelse manier. Van haar nieuwe boek Het 111 dieren abc spat de taalpret af. Welke woorden beginnen allemaal met dezelfde letter en welke zinnetjes kun je daarmee bouwen? Dat is niet alleen een heel gezellige zoektocht, maar ook een belangrijke. Want wie de woorden heeft, heeft de wereld.

Ga samen op avontuur door het alfabet! In dit vrolijke abc-boek ligt de leespret zomaar voor het oprapen: of het nu Frits Fruitvlieg is die naar Franeker fietst of Mol die bij Motormuis achter op de motor mag. Proef de letters, speel ermee en verzin samen nog veel meer zinnetjes. Bijvoorbeeld over de 111 verschillende dieren die in de prenten verstopt zitten. Bekijk hier het inkijkexemplaar.

 

 

Bestel het boek nu

Het 111 dieren abc bestel je hier (17,50).

   

  Interview

  Meer lezen over het boek? Lees hier het interview met Laura Gerritsen ‘Leuk leren lezen met de pretletters van Laura Gerritsen’

   

  De boeklancering op 13 maart

  Wat is de overeenkomst tussen Prinses Laurentien en kleuterjuf Laura? Niet alleen de gelijkenis in hun naam, maar bovenal hun drive om kinderen enthousiast te maken om te leren lezen.

  Prinses Laurentien van Oranje-Nassau zette onder meer in 2004 de Stichting Lezen en Schrijven op en ze is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Laurentien schreef de kinderboekenreeks Mr. Finney.

  Op woensdag 13 maart verscheen het tweede boek van Laura Gerritsen, Het 111 dieren abc, waar de taalpret vanaf spat. Het was dan ook een enorm leuk moment om het eerste exemplaar van Laura’s boek te overhandigen aan Prinses Laurentien, thuis bij de Number 5 foundation dat mede door Laurentien is opgericht.

  Laura’s boeken staan bekend om haar eigen prenten die ze maakt van krantenpapier, pen, schaar en plakstift. Speciaal voor Laurentien had ze een prent gemaakt zoals deze ook in haar kinderboeken staan, met het huis van de Number 5 foundation erop en alles wat daar omheen gebeurt.

  Een kleuterjuf en een prinses die zich allebei hard maken voor het belang van en het plezier in lezen vanaf de jongste jaren. Dat klinkt bijna als een sprookje. Gelukkig was het dat niet, het was écht. En het was heel erg leuk!

   

  Zelf doen: knutsel je eigen vogel

  Wil je weten hoe je zelf deze leuke dieren kan maken? Kijk dan hier.
  En nog leuker: doe het samen met Laura! Nodig haar uit om dit samen in de klas, in de bieb of op een andere leuke plaats te komen doen. Wil je dat? Neem dan contact op met Judith@verhaalmetimpact.nl.

   

  Over Laura Gerritsen

  Laura Gerritsen stond 34 jaar als juf voor de klas en kon zo volop meekijken in de wondere wereld van kleuters. Als je het hebt over een kleuterjuf, zo’n échte zeg maar, dan heb je het over Laura Gerritsen. Ze was een juf van knutselen, gezelligheid, spelend leren en altijd met aandacht voor ieders verhaal. Naast didactisch sterk, ook enorm creatief. Niet voor niets werd haar hulp ingeroepen om lastige woorden uit te tekenen op het schoolbord.

   

   

   

  Laurentien van Oranje – Mede oprichter number 5 foundation en bedenker van taalschatten: “Taalverwerving begint heel onzichtbaar, al vanaf dat een baby vijf maanden is. Door te praten, liedjes te zingen en dingen aan te wijzen, juist met baby’s en peuters, investeren we in de basis voor taalgevoel. Dit vrolijke abc boek van Laura Gerritsen is perfect toegerust om daarop voort te bouwen en het leesplezier en taalgevoel bij kleuters te ontwikkelen”.